DE PRODUCTIE

Om leer te conserveren en stabiliseren werd al eeuwen geleden het proces van leerlooien uitgevonden. De Deborah Abigail tassen worden in Toscane, ambachtelijk en plantaardig gelooid. 

De huiden worden net als vroeger met de tannine zuren uit bepaalde planten, schorsen en fruitsoorten op een natuurlijke manier geconserveerd. Er wordt geen gebruik gemaakt van chemische chroom en aluminium zuren.


De natuurlijke zuren en verftechnieken zorgen ook voor het uiterlijk van de tassen, de tas leeft. Geen tas is hetzelfde en ze hebben regelmatig weer een net iets andere kleurnuance en uitstraling. Het leer is daarmee exclusief, authentiek, speels, hoogwaardig en biologisch afbreekbaar. 

De voering van de tassen zijn voorzien van ecologisch katoen. Door de weeftechniek, heeft de stof een gladde oppervlakte. Hierdoor komen details mooi uit op deze stof. 

Om verspilling te voorkomen, zorg ik voor een balans tussen voorraad en vraag, waardoor er minder afvalstromen ontstaan. Ook houd ik mijn collectie beperkt.


Mijn doel is bij te dragen aan een duurzame productie binnen de mode industrie, met respect voor de arbeidsomstandigheden en het beroep van de ambachtslieden.